Supply Chain Professionals Sharing Knowledge
Supply Chain Professionals Sharing Knowledge

Kennis

  • Filter op topic:

  • Sorteer op:

To Stock or Not to Stock, that ’s the Question…

Wendy Kanters schrijft regelmatig blogs over supply chain gerelateerde zaken die haar bezig houden. Waaronder de uitdagingen waar planners in deze tijden voor staan. Want hoe bepaal je welk artikel je wel of juist níet op voorraad legt? Laat je je leiden door de meningen van – bijvoorbeeld – je salescollega’s, of zijn er ‘spelregels’ die je kunt toepassen?

Distributiecentra supermarkten in kaart gebracht

Covid-19 heeft de groei in online boodschappen geaccelereerd. De grootste spelers, Albert Heijn, Jumbo en Picnic, investeren fors in distributiecentra (dc’s) om aan deze groei en consumenteneisen te kunnen voldoen. Supply Chain Magazine bracht samen met Next Level, ontwikkelaar van logistiek vastgoed, de dc’s van supermarkten opnieuw in kaart.

Inkoopprestatiemeting veel eenvoudiger dan gedacht

Inkopers moeten vaak al hun creativiteit en inventiviteit aanwenden om de leverancier zover te krijgen de condities nog wat verder te verbeteren. En als dat lukt, dan geeft dat een heerlijk warm gevoel. Maar de vraag is of al deze schouderklopjes, loftuitingen en warme gevoelens eigenlijk wel terecht zijn. Misschien wel, maar eerlijk gezegd weten we het niet echt.