E-commerce heeft de vraag naar logistiek vastgoed spectaculair doen toenemen. Wat eerst in winkels lag, ligt nu in grote distributiecentra (dc’s) langs de snelweg. Maar waar zet je als e-commercebedrijf je dc’s neer? Zo dicht mogelijk bij de klant of juist ergens centraal? En waarom laat je je toeleverancier die spullen eigenlijk niet op voorraad houden?
Wie kent het niet? Dat moordspel Whodunnit? Wie is de dader? Iedereen is verdacht. Zo gaat het ook nog wel eens in het bedrijfsleven, zegt Wendy Kanters. Ze geeft een paar voorbeelden.
Zeker in de huidige tijd, waarin duurzaamheid en verspilling hoog op de agenda staan, wordt er met argusogen naar gekeken voorraad. Is het zinvol om voorraad op te bouwen en dan maar te laten liggen? Wendy Kanters geef vijf tips.
Een uitdaging bij duurzame energie is dat je het moeilijk kunt opslaan. De crux is dus, net als bij voorraadbeheer, om met minimale voorraden de maximale servicegraad te behalen. Een nieuwe blog van Ruud Teunter.
Zolang er voldoende voorraad is, kunnen Verkoop en Supply Chain best wel een heel soepele relatie hebben. Totdat de voorraad bijna op is… dan krijgen we spanning. Wie krijgt dat laatste artikel uit de voorraad?
Onder het motto ‘samen werken aan rendementsverbetering’ staan acht IMCC-partners gezamenlijk op de beurs ICT & Logistiek. Waar staan ze voor? Waarom werken ze samen? We stelde ieder partner dezelfde vijf vragen.
Online retail kent vele promotiemiddelen en beschikt over een schat aan data. Wat is de impact op de vraag en hoe zorg je voor voldoende voorraad. Dat was het onderwerp van een IMCC-bijeenkomst waarbij leden van de werkgroep e-commerce hun kennis deelden en gezamenlijk tot verbeterideeën kwamen. Een verslag.
Afgelopen week was ik aanwezig op de jaarlijkse conferentie rondom besliskunde (‘operational research’) in Lancaster, Engeland. Daar waren met name een aantal interessante sessies over het voorspellen van de vraag, en ik bespreek hier een aantal punten die naar voren kwamen.