Supply Chain Professionals Sharing Knowledge
Supply Chain Professionals Sharing Knowledge

Praktijk

  • Filter op topic:

  • Sorteer op:

Verbeterslag Dijkgraaf-Reinders smaakt naar meer

Horecagroothandel Dijkgraaf-Reinders in Apeldoorn heeft de eerste stap gezet in een verbeterproject waarin het met minder voorraad een betere servicegraad richting klanten wil bieden. Logistiek manager Henk Achterberg en voorraadbeheerder Cornel van Ark over de bereikte resultaten en de vervolgstappen.

“We blijven ons inkoopproces continu verbeteren”

Fabian Viel en Pascal van den Berg zijn Material Managers bij Nooteboom Trailers in Wijchen, ontwikkelaar en producent van opleggers voor het uitzonderlijk wegvervoer. We vroegen ze hoe hun gemiddelde werkdag eruit ziet, wat hun belangrijkste taken zijn en wat hun ambities zijn voor de toekomst. Twee IMCC-leden aan het woord.

Geevers Auto Parts groeit in dienstverlenende rol

In een stabiliserende markt groeit Geevers Auto Parts in Veldhoven jaarlijks met dubbele cijfers. “We zijn dichter tegen onze klanten aangekropen en meer een dienstverlenend bedrijf geworden”, stelt algemeen directeur Martin Saris. Samen met manager purchasing Cindy Hendriks vertelt hij over de nieuwe strategie en de rol die voorraad management hier in speelt.

Polvo maakt logistieke consolidatieslag

Technische groothandel Polvo is voortgekomen uit de overnames van tien ijzerwarenvakhandels. Het bedrijf heeft zijn logistiek gecentreerd in Moerdijk, met één ERP, één WMS en een centrale aansturing van de voorraad. Financieel directeur Jeroen Vermeer gaat erover in gesprek met Jan Kraaijeveld, voorraadspecialist bij het IMCC.