Supply Chain Professionals Sharing Knowledge
Supply Chain Professionals Sharing Knowledge

Kennis

  • Filter op topic:

  • Sorteer op:

Ordermanagement maakt MRP overbodig

De meeste mensen kennen MRP als een soort van black-box die berekent wat er besteld moet worden. Een Distributed Order Management Systeem (DOMS) biedt een alternatief. IMCC-expert Sjoerd Leiker vertelt erover in deel vier van zijn blogserie over ordermanagement.

Het bullwhip-effect te lijf. Waarom eigenlijk?

Het delen van informatie tussen bedrijven leidt tot een lagere ketenvoorraad. Maar is dat wel zo? Het delen van informatie kan ook tot slechtere beslissingen leiden, stelt hoogleraar Ruud Teunter. In deze blog legt hij uit waarom het fenomeen bullwhip-effect niet per se bestreden hoeft te worden.

Ordermanagement deel 3: Distributed Order Management

Voor het automatisch afhandelen van orders over meerdere kanalen en voorraadpunten heen kunnen bedrijven een Distributed Order Management Systeem (DOMS) gebruiken. Hoe werkt zoiets? IMCC-expert Sjoerd Leiker legt het uit in deel 3 van deze zesdelige blogserie over ordermanagement.

Maak van uw verzendproces een verkoopkans

Bij voorraadbeheer draait alles om beschikbaarheid, maar beschikbaar in uw magazijn wil nog niet zeggen beschikbaar voor uw klant! Deze kan er pas over beschikken als het artikel is bezorgd. In de ‘last mile’ kunt u als leverancier nog veel waarde toevoegen, stelt Jorden van den Beuken van Transsmart.

Ordermanagement deel 2: passief versus actief

Veel bedrijven leveren orders uit op basis van voorgedefinieerde procedures en kijken niet naar de optimale afhandeling per individuele order. In deel 2 van deze zesdelige serie blogs gaat IMCC-expert Sjoerd Leiker in op het verschil tussen passief en actief ordermanagement.

Ordermanagement deel 1: de perfecte order bestaat niet

Orders op tijd uitleveren, volledig, zonder interactie en zonder fouten in het proces. Dat is wat ieder bedrijf nastreeft, maar niemand volledig lukt. In deze zesdelige serie blogs exploreert IMCC-expert Sjoerd Leiker het vakgebied ordermanagement. In dit eerste deel gaat hij in op het verschil tussen de perfecte order versus de optimale order.