Supply Chain Professionals Sharing Knowledge
Supply Chain Professionals Sharing Knowledge

Kennis

  • Filter op topic:

  • Sorteer op:

De meest fantastische baan ter wereld

Supply chain planner is de meest fantastische baan ter wereld, betoogt IMCC-blogster Wendy Kanters in haar eerste blog. Hoe fantastisch is het om de spil binnen de totale keten te zijn en met één druk op de knop een willekeurige afdeling aan het huilen te krijgen.

Ordermanagement maakt MRP overbodig

De meeste mensen kennen MRP als een soort van black-box die berekent wat er besteld moet worden. Een Distributed Order Management Systeem (DOMS) biedt een alternatief. IMCC-expert Sjoerd Leiker vertelt erover in deel vier van zijn blogserie over ordermanagement.

Het bullwhip-effect te lijf. Waarom eigenlijk?

Het delen van informatie tussen bedrijven leidt tot een lagere ketenvoorraad. Maar is dat wel zo? Het delen van informatie kan ook tot slechtere beslissingen leiden, stelt hoogleraar Ruud Teunter. In deze blog legt hij uit waarom het fenomeen bullwhip-effect niet per se bestreden hoeft te worden.

Ordermanagement deel 3: Distributed Order Management

Voor het automatisch afhandelen van orders over meerdere kanalen en voorraadpunten heen kunnen bedrijven een Distributed Order Management Systeem (DOMS) gebruiken. Hoe werkt zoiets? IMCC-expert Sjoerd Leiker legt het uit in deel 3 van deze zesdelige blogserie over ordermanagement.