Supply Chain Professionals Sharing Knowledge
Supply Chain Professionals Sharing Knowledge

Nieuws

  • Filter op topic:

  • Sorteer op:

Wendy Kanters gaat bloggen voor het IMCC

Ze zit al bijna twintig jaar in het vak en is als “interimmer” betrokken bij talloze supply chain projecten. De knuppel in het hoenderhok te gooien, dat is wat ze graag doet, en complexe processen voor iedereen helder maken. Maak kennis met de nieuwe blogster van het IMCC.

Student krijgt 10 voor afstudeeropdracht bij Blokker

Jacob Veerhuis kreeg een tien voor zijn afstudeeronderzoek bij de e-commerce-afdeling van Blokker. De student Logistiek & Economie aan de NHTV in Breda oogstte veel lof met een beslissingsmodel voor het zelf doen dan wel uitbesteden van de logistieke voorraadfunctie.

Verkopen via bol.com? Kies de juiste voorraadstrategie!

Bol.com is voor veel groothandels en retailers een extra verkoopkanaal. Op basis van oa prijs en beschikbaarheid wordt je positie op de website bepaald. Heb je de beste positie, dan pak je het dagvolume, ben je de laatste aanbieder, dan is de kans groot dat je minimaal verkoopt. Hoe kun je daar als voorraadplanner op inkopen? Guido van der Ven, Director Zakelijk bij bol.com legt uit.

Sana Commerce komt als partner IMCC versterken

Leverancier van e-commerce-oplossingen, Sana Commerce, is partner van het IMCC geworden. Het bedrijf gaat kennis bieden op het gebied van B2B e-commerce. “Wij zien dat de distributeurs, groothandelaren en fabrikanten het openen van een online verkoopkanaal als een van de grootste prioriteiten hebben”, vertelt CEO Michiel Schipperus, CEO van Sana.

IDS treedt toe tot partnercommunity IMCC

Leverancier van Control Tower-diensten IDS gaat het IMCC verrijken met kennis over het optimaliseren van complexe transportstromen. “Veel bedrijven hebben geen grip meer op hun transport en alle kosten die daarmee samenhangen.”, vertelt Arno Spoek van IDS. “Wij kunnen ze daarmee helpen en laten zien hoe ze hun On Time In Full-ratio kunnen verbeteren.”