Supply Chain Professionals Sharing Knowledge
Supply Chain Professionals Sharing Knowledge

Kennis

  • Filter op topic:

  • Sorteer op:

Wat is mijn eigen rol in de prestaties van mijn leveranciers?

Het beoordelen van leveranciers kan bijzonder nuttig en effectief zijn. Belangrijk is echter wel dat je dit met verstand doet en een paar valkuilen mijdt. In dit artikel kijken we naar het nut van leveranciersbeoordeling, hoe je de resultaten kunt presenteren aan je leverancier, de kwaliteit van de eigen data, maar bovenal welke rol speel je eigenlijk zelf in de prestaties van je leverancier?

En waarom deden we dit ook alweer???

Wie kinderen heeft, zal ongetwijfeld wel eens diep moeten zuchten als je voor de zoveelste keer die dag een vraag krijgt, die begint met Waarom…. En toch is het een uitstekende manier voor kinderen om te begrijpen hoe zaken in elkaar steken. Maar ook voor ouders om eens na te gaan of er bepaalde redenen zijn dat dingen gaan zoals ze gaan. Wat als we deze vraag op het werk nu ook eens wat vaker zouden stellen?

Want cijfers liegen niet…

Wie kent hem nog? De reclame waarin het navigatiesysteem zegt “Hier Links” en de dame achter het stuur de auto direct links de heg in stuurt? Wie zat er niet gniffelend achter de TV? Vervang die blikken navigatiestem nu eens door KPI’s en kijk wat er gebeurt… 

Het IMCC Jaarverslag

Eind vorig jaar hield het IMCC een enquête om te polsen wat er speelt onder de leden. Wat zijn hun grootste voorraaduitdagingen? Welke IT-systemen gebruiken ze momenteel? Welke projecten staan er op de agenda? De resultaten hebben we verwerkt in het IMCC Jaarverslag 2019/2020, die nu exclusief te downloaden is.